Evenimentul va avea loc pe 24 octombrie 2017, în cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român începând cu ora 09:00. Printre persoanele care vor lua parte la discuții se vor număra: Prof. Dr. Florian Dorel Bodog, ministrul Sănătății, Prof.Dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie si reprezentant al Romaniei la OMS, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Dr. Diana Loreta Păun, Consilier de Stat în cadrul Departamentul Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale și Mircea Geoană, președintele Institutului Aspen România. Totodată, la eveniment vor participa și reprezentanți ai sistemului medical din străinătate: Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, președinte al Diviziei Clinice de Oncologie în cadrul Departamentului de Medicină al Universității de Medicină din Viena, Prof. Univ. Dr. Ron Dagan, coordonatorul Departamentului de Pediatrie de la Spitalul și Universitatea de Medicina Beer-Sheva din Israel.

Oficialii și specialiștii din sănătate prezenți la eveniment vor aborda subiecte legate de îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate din România, vor discuta despre harta nevoilor din sistemul de sănătate din România și despre soluțiile integrate aplicabile, dar și despre noile tehnologii dezvoltate pentru creșterea performanței sistemelor de sănătate. În plus, la Aspen Healthcare Forum se va vorbi și despre modele funcționale ale sistemelor aplicate in străinătate.

Aspen Healthcare Forum face parte din Programul Healthcare & Quality of Life, dezvoltat de Institutul Aspen România. Scopul programului este de a extinde sfera dezbaterilor privind politicile publice de sănătate, de susţinere a unei reforme sustenabile a sectorului şi sǎ elaboreze o Carta alba a sănătății cu principii și obiective care să fie acceptate și asumate de zona politică și administrativă, dar și de mediul privat, societatea civilǎ şi mediul academic.

Pentru perioada 2017-2018, un obiectiv cheie al Programului este reprezentat de identificarea și realizarea consensului privind prioritǎţile pentru domeniul sănătate, având în vedere faptul că România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Parteneri instituționali ai evenimentului: Comitetul Olimpic și Sportiv Român; Ministerul Sănătății; Comisia pentru Sănătate Publică, Senat; Comisia pentru Sănătate și Familie, Camera Deputaților; Casa Naţională de Asigurări de Sănătate; Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”; Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti (SNSPMPDSB).

Knowledge Partners: EY România, Central European Cooperative Oncology Group (CECOG), Societatea Română de Microbiologie.

Parteneri ai programului Healthcare&Quality of Life: Roche, Farmexpert, Janssen, Sanofi, Abbvie, Philips.

Partener al conferinței: Pfizer.

Eveniment sprijinit de Medical PR.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment și lista completă a speakerilor, consultați agenda:

http://aspeninstitute.ro/evenimente/aspen-healthcare-forum

Participarea presei la eveniment se face doar pe bază de acreditare la adresa press@aspeninstitute.ro, până luni, 23 octombrie, ora 18,00.