Aspen Junior Seminar

Aspen Junior Seminar este un program pe bază de burse al al Institului Aspen România, care își propune să promoveze și să încurajeze abilitățile de leadership printre tinerii activi în mediul academic şi de voluntariat, cu potențial demonstrat de leadership și spirit de inițiativă civică. Seminarul oferă participanților un spaţiu neutru de dialog şi interacțiune, în care au oportunitatea de a-și expune și chestiona propriile convingeri.

Seminarul se adresează tinerilor între 20 și 24 de ani, cu realizări academice semnificative, precum și cu un istoric consistent de activități de voluntariat în sectorul academic, nonprofit și nu numai. Selecția participanților se realizează având la bază un CV, o scrisoare de recomandare și un scurt eseu pe o anumită temă propusă. Candidații selectați vor primi câte o bursă care acoperă costurile aferente cazării la locația seminarului, meselor și materialelor de seminar.

Seminarul are o durată de 4 zile, se desfășoară exclusiv în limba română și este construit în jurul Metodei Aspen, dezvoltată pe parcursul a peste 70 de ani și utilizată în cadrul tuturor programelor de leadership ale Institutului Aspen România.

Abordând texte clasice și reflecții filozofice ale unor autori precum: Thomas Hobbes, Jean-Jacques Rousseau, Fareed Zakaria, Nelson Mandela, George Orwell, Aristotel, Andrei Pleșu, Vaclav Havel sau Platon, seminarul deschide cadrul pentru un dialog informal și critic pe teme de interes ale societății actuale cum ar fi: identitatea individuală și pluraritatea valorilor în societate, raportul individ-comunitate, responsabilitatea și asumarea rolului de lider. Potențialul individual al participanților, preocuparea față de realitățile societății din care fac parte, pasiunea și curiozitatea acestora, susținute de intervenția moderatorilor Aspen, contribuie la succesul și impactul seminarului.

Apelul pentru aplicații la Aspen Junior Seminar se lansează de obicei în toamna fiecărui an.

Participarea la seminar oferă accesul în comunitatea de aproape 200 alumni ai Aspen Junior Seminar, ai cărei membri se reunesc deseori în cadrul a diverse evenimente dedicate comunității.

Sign up for our email newsletter

The best of the Aspen Institute Romania, right in your Inbox.

Thank you. You are subscribed to our newsletter. Subscribe The e-mail address is not valid.