Programul pentru Tineri Lideri

Emblematic pentru Institutul Aspen România, Programul pentru Tineri Lideri (Young Leaders Program – YLP) este conceput pentru tinerii care au potențialul, interesul și determinarea de a exercita leadership-ul la cele mai înalte standarde de responsabilitate civică și corporativă, respectând totodată valorile etice pe care se bazează Institutul Aspen.

Programul pentru Tineri Lideri este, încă de la începutul activității de aproape 18 ani a Institutului Aspen România, cel mai important dintre programele sale de leadership, care a ajuns în 2024 la cea de a 17-a ediție. Programul pentru Tineri Lideri vine în fiecare an cu o mai mare participare regională și sectorială și creează mai multă diversitate și relevanță pentru o tot mai extinsă rețea de  absolvenți ai programelor de leadership ale Institutului Aspen România, care acoperă deja mai bine de 40 de țări și numără aproape 1.400 de membri de pe tot globul.

DESPRE CE ESTE VORBA? Programul pentru Tineri Lideri reunește în fiecare an 20-25 de tineri lideri regionali de mare calibru cu un obiectiv clar: să promoveze și să susțină leadership-ul bazat pe valorile umane atemporale și să dezvolte rețeaua regională de absolvenți bursieri YLP Aspen, bazată pe valori împărtășite și interese comune. Oferim un program care invită oamenii să analizeze conceptele fundamentale pe care este fondată societatea noastră. Totodată, programul determină participanții să reflecteze asupra provocărilor și conflictelor cu care trebuie să se confrunte liderii atunci când decid ce politici și strategii adoptă pentru organizațiile și comunitățile lor în lumea de azi. Programul este format din patru module (trei module de câte o săptămână și un modul de o zi), care au loc în România pe parcursul unui an. Prezența la toate modulele din program este o condiție necesară pentru a absolvi cu succes YLP. După încheierea programului, participanții vor face parte din comunitatea de absolvenți Aspen și sunt invitați să se implice activ în activitățile și evenimentele Institutului Aspen România, ale Rețelei de absolvenți Aspen și ale Rețelei Internaționale Aspen.

CINE POATE PARTICIPA? Programul se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, cu realizări profesionale importante și care au obținut rezultate deosebite în domeniul lor de activitate. Candidații trebuie să demonstreze potențial de leadership, un spirit de inițiativă și antreprenoriat și un interes civic evident. Participanții trebuie să aibă un nivel ridicat de fluență în limba engleză, care este limba de lucru a programului. Sunt eligibili pentru program candidații provenind din: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Belarus, Bulgaria, Croația, Georgia, Ungaria, Kosovo, Republica Macedoniei de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Turcia și Ucraina.

BURSA YLP Institutul Aspen România va oferi candidaților acceptați o bursă care acoperă costurile de cazare, masă, moderare, materiale de lectură și transferul grupului între București și locurile în care se organizează modulele, urmând ca participanții să acopere doar cheltuielile cu transportul între localitatea de reședință și București.

CUM? Candidaturile se pot depune prin transmiterea următoarelor documente în limba engleză: formularul de nominalizare (modelul este furnizat la momentul lansării apelului pentru depunerea candidaturilor), o scrisoare de recomandare și CV-ul candidatului însoțit de o scrisoare de motivație.

APELUL DE DEPUNERE A CANDIDATURILOR

Apelul de depunere a candidaturilor se lansează, de regulă, la începutul fiecărui an. Procesul de selecție include o primă evaluare eliminatorie a candidaturilor, bazată pe documentele transmise și o etapă de interviuri.

Apelul de depunere a candidaturilor pentru cea de-a 17-a ediție a Programului este deschis, iar termenul limită este 31 ianuarie 2024. Mai multe detalii privind ediția din acest an și procesul de selecție sunt disponibile la secțiunea Opportunities.

Sign up for our email newsletter

The best of the Aspen Institute Romania, right in your Inbox.

Thank you. You are subscribed to our newsletter. Subscribe The e-mail address is not valid.