Seminarul Aspen pentru Lideri

Timp de mai bine de 75 de ani, de când a fost organizată prima ediție de către Institutul Aspen în SUA, Seminarul Aspen despre leadership, valori și o societate dreaptă a provocat lideri din toate domeniile să abordeze subiectul societății drepte cu un ochi critic și multă profunzime.

Încă de la înființarea Institutului Aspen România în anul 2006, Seminarul Aspen s-a aflat la temelia programelor noastre de leadership.

Metoda Aspen consacrată de dialog bazat pe texte parcurse în avans oferă participanților un cadru neutru în care să reflecteze asupra valorilor umane atemporale, să caute un numitor comun și să cultive o înțelegere profundă a condiției umane. Participanții la Seminarul Aspen parcurg o experiență personală transformațională, își rafinează abilitățile profesionale și sunt mai bine pregătiți să-și exercite abilitățile de leadership atunci când se confruntă cu alegeri dificile într-o lume aflată în continuă schimbare.

Seminarul Aspen trece dincolo de limitele programelor tradiționale de leadership! Prin bibliografia oferită, aproximativ 20 de lideri cu experiență – directori de top din corporații și antreprenori de primă clasă, lideri de rang înalt din instituțiile publice și reprezentanți ai societății civile din România și din regiune – vor găsi inspirație în cuvintele celor mai mari  gânditori ai tuturor timpurilor, vor purta discuții și vor explora o gamă largă de subiecte, devenind astfel mai conștienți de relevanța acestor idei pentru un leadership modern, durabil și bazat pe valori în organizațiile pe care le conduc.

Prin dezbateri purtate în stil socratic pe marginea mai multor texte scrise de cele mai strălucite minți ale trecutului și prezentului—autori de la Platon și Aristotel la Martin Luther King și Vaclav Havel— și ghidate de moderatori cu experiență, participanții sunt invitați să analizeze modul în care valorile atemporale le modelează deciziile și societatea în întregul ei.

Aproape 300 de participanți la Seminarul Aspen pentru Lideri organizat de Institutul Aspen România au devenit membri ai comunității de absolvenți Aspen de-a lungul anilor. Ei fac parte dintr-o comunitate tot mai mare de absolvenți ai programelor de leadership ale Institutului Aspen România, formată din aproape 1.400 de persoane din întreaga lume.

Două ediții speciale ale Seminarului au fost organizate în Dubrovnik, Croația (noiembrie 2016) și în Chișinău, Republica Moldova (mai 2016).

Participarea la seminar se face pe bază de taxă, în care sunt incluse costurile de moderare, costurile de organizare a seminarului, materialele de seminar, cazarea, mesele și transferul de grup între București și locul în care se desfășoară seminarul.

Sunt oferite reduceri  reprezentanților membrilor AIR (25% membri corporate, 20% membri business, 15% membri din sectorul privat/personal), precum și reprezentanților sectorului non-profit. În plus, în funcție de bugetul programului, sunt oferite  1-2 burse  reprezentanților sectorului public.

Ediția 2024 a Seminarului Aspen pentru Lideri va fi organizată în format fizic, integral în limba engleză, în perioada 9-12 mai, într-o locație montană din România.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați pe Ioana Antonescu, Leadership Programs Manager, la ioana.antonescu@aspeninstitute.ro sau pe Oana Dumitru, Leadership Programs Officer, la oana.dumitru@aspeninstitute.ro.

Sign up for our email newsletter

The best of the Aspen Institute Romania, right in your Inbox.

Thank you. You are subscribed to our newsletter. Subscribe The e-mail address is not valid.