Seminarul Noua Economie și Societatea

Seminarul de leadership Noua Economie și Societatea a fost lansat de Institutul Aspen România în anul 2019, sub auspiciile Programului Aspen New Economy & Society (Programul Aspen Noua Economie și Societatea).

Fiecare ediție anuală a seminarului se desfășoară în limba engleză și invită pe cei 20 – 25 de participanți (inclusiv decidenți din sectorul public) la un proces de reflecție, explorare și dezbatere asupra celor mai dificile subiecte legate de leadership și valori, în contextul provocărilor specifice mediului de afaceri și celui economico-financiar.

În organizarea seminarului se utilizează Metoda Aspen de a crea un grup cât mai divers din punct de vedere al sectoarelor de activitate (privat, public, non-profit), al genului sau afilierii politice, profilul participanților fiind cu precădere din domenii precum business, finanțe, banking, asigurări, piețe de capital etc.

Sub îndrumarea moderatorilor Aspen, fiecare seminar invită participanții să aibă dezbateri constructive și informale asupra conceptului de societate dreaptă și provocărilor cu care liderii din domeniile vizate se confruntă. În baza unor texte trimise în avans, participanții vor dezbate subiecte precum: relația dintre economie, politică și binele general, dimensiunea etică a economiilor de piață, perspectiva unui nou contract social cu accent pe o mai mare echitate, rolul conducerii politice și a inițiativei individuale, reziliența și dinamica relațiilor interpersonale într-o economie în schimbare.

Fiecare ediție a Seminarului Noua Economie și Societatea se desfășoară pe parcursul a 4 zile, într-o locație aflată în apropiere de București, într-un cadru natural deosebit, care invită la introspecție și reflecție.

Prin conversațiile din cadrul seminarului, participanții vor avea ocazia să reflecteze asupra modului de a lua decizii eficiente și înțelepte în activitatea profesională și vor dobândi o mai mare claritate asupra propriului sistem de valori, o înțelegere mai bună a provocărilor de leadership și o încredere sporită în luarea unor decizii aflate la intersecția dintre economie, finanțe și o societate mai bună.

Absolvenții seminarului se vor alătura comunității absolvenților Programelor de Leadership ale Institutului Aspen România, care numără peste 1200 persoane din întreaga lume, din cele mai diverse grupele de vârstă și domenii profesionale.

Cea de a 5-a ediție a Seminarului Noua Economie și Societatea a avut loc în luna mai 2023, iar următoarea ediție va avea loc în anul 2024, la o dată care urmează a fi stabilită.

Participarea la seminar se realizează pe bază de invitație. Pentru detalii legate de taxa de participare sau alte informații, vă rugăm să ne contactați la adresele de e-mail ioana.antonescu@aspeninstitute.ro și oana.dumitru@aspeninstitute.ro.

Sign up for our email newsletter

The best of the Aspen Institute Romania, right in your Inbox.

Thank you. You are subscribed to our newsletter. Subscribe The e-mail address is not valid.