Seminarul Socrates Sănătate

Seminarul de leadership Socrates Sănătate a fost lansat de Institutul Aspen România în anul 2019, sub auspiciile Programului Aspen Healthcare & Quality of Life (Sănătate și Calitatea Vieții).

Seminarul Socrates Sănătate este locul în care aproximativ 20 – 25 de participanți, liderii din domeniul sănătății (inclusiv decidenți publici) se reunesc și analizează provocările contemporane specifice acestui domeniu, prin intermediul unui dialog moderat de experți, pe baza unei biografii atent alese. Fiecare ediție a seminarului este concepută sub forma unei explorări de tip socratic, cu scopul de a facilita schimbul de idei.

Sub îndrumarea moderatorilor, experți în domeniile abordate, fiecare seminar își invită participanții să analizeze teme presante și de actualitate cu care se confruntă societatea contemporană și să susțină o dezbatere informală, constructivă pe subiecte relevante, cum ar fi: echitate și inovare în sistemele de sănătate, întărirea rezilienței sistemelor de sănătate, modele de reducere a costurilor și de creștere a eficienței sistemelor de sănătate etc.

În organizarea seminarului se utilizează metoda Aspen de a crea un grup cât mai divers din punct de vedere al sectoarelor de activitate (privat, public, non-guvernamental), al genului sau afilierii politice.

Seminarul Socrates Sănătate este organizat anual, exclusiv în limba engleză, în parteneriat cu Programul Socrates al Institutului Aspen US. Absolvenții seminarului se vor alătura astfel comunității absolvenților Institutului Aspen România, care numără peste 1200 persoane din întreaga lume, precum și rețelei de absolvenți Socrates, care a ajuns să numere peste 8.000 de lideri din întreaga lume, din sectorul public, dar și privat, non-profit și academic.

În cadrul conversațiilor avute pe parcursul seminarului, participanții își formează o opinie despre materialele din bibliografie și formulează răspunsuri la problemele pe care le discută în cadrul întâlnirilor de tip masă rotundă. Seminarul asigură un dialog stimulator, introspecție bazată pe valori și o dezbatere dinamică prin care participanții își îmbunătățesc abilitățile de leadership. Seminarul Socrates contribuie la dezvoltarea unei rețele profesionale unice de absolvenți și determină oamenii cu idei să treacă la acțiune.

Fiecare ediție a seminarului se desfășoară pe parcursul a 3 zile, într-o locație aflată în apropiere de București, într-un cadru natural deosebit, care invită la reflecție și dialog.

Cea de a 5-a ediție a Seminarului Socrates Sănătate a avut loc în luna mai 2023, iar următoarea ediție va avea loc în anul 2024, la o dată ce urmează a fi stabilită.

Participarea la seminar se realizează pe bază de invitație.

Sign up for our email newsletter

The best of the Aspen Institute Romania, right in your Inbox.

Thank you. You are subscribed to our newsletter. Subscribe The e-mail address is not valid.