Ne bucurăm să anunțăm lansarea primei ediții a Aspen Junior Seminar organizate la Timișoara!

Seminarul a avut loc în perioada 23 – 25 august 2023 și a reunit aproximativ 20 de tineri activi în mediul profesional, academic sau de voluntariat, cu vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani.

Sunt eligibili tinerii din toate regiunile României, cu realizări profesionale sau academice semnificative și/sau cu un istoric de activități de voluntariat în sectorul nonprofit și nu numai.

Seminarul oferă participanților un spaţiu neutru de dialog şi interacțiune, în care au oportunitatea de a-și expune și chestiona propriile convingeri și întrebări referitoare la leadership, valori, decizii și responsabilitate, diversitate de perspective, comunitate.

Programul este construit în jurul Metodei Aspen, dezvoltată pe parcursul a peste 70 de ani și utilizată în cadrul tuturor programelor de leadership ale Institutului Aspen România. Abordând texte clasice și moderne, seminarul deschide cadrul pentru un dialog informal și critic pe teme de interes ale ,societății actuale.

Seminarul a fost moderat de Roxana Voicu-Dorobanțu, Aspen Fellow 2008 și co-moderat de Mihai Cucu-Dumitrescu, Aspen Junior Seminar Alumnus 2019.

Programul s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, cu începere în dimineața zilei de miercuri, 23 august și încheiere vineri, 25 august, la prânz; pe 23 și 24 august au avut loc sesiuni pe tot parcursul zilei. Pentru ca experiența Seminarului Aspen să aibă relevanță și impact, este necesară participarea pe tot parcursul perioadei sale de desfășurare.

Aplicațiile au fost înregistrate în cadrul unui formular, iar acestea au inclus încărcarea documentelor de mai jos, în limba română, în format PDF:

  • Scrisoare de recomandare, din partea unei persoane familiarizate cu parcursul tău personal şi profesional;
  • Eseu de aproximativ 300 de cuvinte (circa 1 pagină) despre un lider pe care îl/o admiri, de ce, și care sunt calitățile sale. Poți da exemple concrete, te poți referi la valorile/ ideile care te motivează la ea/el, cum te asemeni cu acea persoană, și altele;
  • CV-ul tău (maximum 3 pagini).

Costurile aferente Seminarului (cazare, masă, materiale de lectură) au fost suportate de către organizator, urmând ca participanții să își acopere costurile de transport către locația seminarului, dacă este cazul. Limba de lucru a programului a fost limba română.

Următoarea ediție a seminarului a avut loc la București în luna noiembrie 2023.