APEL DESCHIS – ASPEN JUNIOR SEMINAR

În perioada 23-26 noiembrie 2020 Institutul Aspen România va organiza cea de-a opta ediție a Aspen Junior Seminar, în format online. Programul își propune să reunească aproximativ 20 de tineri activi în mediul profesional, academic sau de voluntariat, cu vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani, cu potențial demonstrat de leadership și spirit de inițiativă civică.

În anul 2020, Aspen Junior Seminar va avea loc exclusiv online, oferind astfel posibilitatea tinerilor din întreaga țară să ia parte la experiența Seminarului Aspen într-un spaţiu virtual și neutru de dialog şi interacțiune, în care vor avea oportunitatea de a-și explora propriile convingeri și întrebări referitoare la leadership, decizii și responsabilitate. Seminarul se va desfășura pe parcursul a patru zile, cu un număr total de aproximativ 15 ore de sesiuni de seminar și sesiuni informale.

Seminarul este construit în jurul Metodei Aspen, dezvoltată pe parcursul a 70 de ani și utilizată în cadrul tuturor programelor de leadership ale Institutului Aspen România. Abordând texte clasice și reflecții filosofice ale unor autori precum Thomas Hobbes, Jean-Jacques Rousseau, George Orwell, Aristotel, Vaclav Havel sau Platon, Seminarul deschide cadrul pentru un dialog informal și critic pe teme de interes ale societății actuale cum ar fi: identitatea individuală și pluralitatea valorilor în societate, raportul individ-comunitate, responsabilitatea și asumarea rolului de lider. Potențialul individual al participanților, preocuparea față de realitățile societății din care fac parte, pasiunea şi curiozitatea acestora, susținute de intervenția moderatoarei Aspen, vor contribui la succesul și impactul Seminarului.

Sunt eligibili tinerii între 20 și 24 de ani (inclusiv), din toate regiunile României, cu realizări profesionale sau academice semnificative, precum și cu un istoric consistent de activități de voluntariat în sectorul nonprofit și nu numai.

Persoanele interesate sunt rugate să completeze dosarul virtual de aplicație, până la data de 6 noiembrie, la următorul link: https://forms.gle/2ncUaHziX9kL7xUE8

Aplicația va consta în încărcarea următoarelor documente, în limba română, în format PDF. Vă rugăm să încărcați fiecare document la întrebarea dedicată.

  • o scrisoare de recomandare, din partea unei persoane familiarizate cu parcursul personal şi profesional al candidatei/ului, care să indice compatibilitatea acestuia cu programul propus;
  • un eseu de aproximativ 500 de cuvinte, pe tema: “Portretul meu ca lider”;
  • CV-ul candidatei/ului, care să evidențieze implicarea profesională, academică, civică și activitățile de voluntariat ale acestuia.

Seminarul va fi moderat de Roxana Voicu-Dorobanțu, conferențiar universitar doctor la Academia de Studii Economice și Aspen Fellow 2008.

Costurile aferente Seminarului vor fi suportate de către organizatori, participarea fiind gratuită. Programul se va desfășura exclusiv online, în limba română.

Experiența Seminarului Aspen, dincolo de a oferi absolvenților un spațiu de reflecție și revizuire a valorilor care le ghidează deciziile, reprezintă o oportunitate de dezvoltare, o călătorie intelectuală și o provocare personală. Toate acestea pot conduce către o schimbare de perspectivă în viziunea viitorilor lideri asupra comunității din care fac parte și a rolului de agenți ai schimbării pe care și-l pot asuma în societate.

Pentru orice informație legată de seminar îl puteți contacta pe Mihai Cucu-Dumitrescu, Leadership Programs & Community Engagement Officer, la adresa de email mihai.cucu@aspeninstitute.ro.