APEL DESCHIS – ASPEN JUNIOR SEMINAR

În perioada 14-17 octombrie 2021 Institutul Aspen România va organiza cea de-a noua ediție a Aspen Junior Seminar, în format offline. Programul își propune să reunească aproximativ 20 de tineri activi în mediul profesional, academic sau de voluntariat, cu vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani, cu potențial demonstrat de leadership și spirit de inițiativă civică.

Organizat în anul aniversar 2021, în care Institutul Aspen România împlinește 15 ani de activitate, Seminarul va avea loc în limba română, în format offline, și va oferi tinerilor selectați un spațiu neutru de dialog şi interacțiune, în care vor avea oportunitatea de a-și explora propriile convingeri și întrebări referitoare la leadership, decizii și responsabilitate. Seminarul se va desfășura la o locație care va fi comunicată ulterior, pe parcursul a patru zile, iar prezența la toate sesiunile de Seminar este obligatorie.

Seminarul este construit în jurul Metodei Aspen, dezvoltată pe parcursul a 70 de ani și utilizată în cadrul tuturor programelor de leadership ale Institutului Aspen România. Abordând texte clasice și reflecții filosofice ale unor autori precum Thomas Hobbes, Jean-Jacques Rousseau, George Orwell, Aristotel, Vaclav Havel sau Platon, Seminarul deschide cadrul pentru un dialog informal și critic pe teme de interes ale societății actuale cum ar fi: identitatea individuală și pluralitatea valorilor în societate, raportul individ-comunitate, responsabilitatea și asumarea rolului de lider. Potențialul individual al participanților, preocuparea față de realitățile societății din care fac parte, pasiunea şi curiozitatea acestora, susținute de intervenția moderatoarei Aspen, vor contribui la succesul și impactul Seminarului.

Sunt eligibili tinerii între 20 și 24 de ani (inclusiv), din toate regiunile României, cu realizări profesionale sau academice semnificative, precum și cu un istoric consistent de activități de voluntariat în sectorul nonprofit și nu numai.

Tinerii interesați sunt rugați să completeze dosarul virtual de aplicație, până la data de 3 octombrie 2021la următorul linkhttps://forms.gle/KqLD2Y8a9sCzrVDX7

Aplicația va consta în încărcarea următoarelor documente, în limba română, în format PDF. Vă rugăm să încărcați fiecare document la întrebarea dedicată.

  • scrisoare de recomandare, din partea unei persoane familiarizate cu parcursul personal şi profesional al candidatei/ului, care să indice compatibilitatea acestuia cu programul propus;
  • un eseu de aproximativ 300 de cuvinte, care să răspundă la întrebarea “Ce mă face un lider?” (Portertul meu ca lider);
  • CV-ul candidatei/ului, care să evidențieze implicarea profesională, academică, civică și activitățile de voluntariat ale acestuia;

Seminarul va fi moderat de Roxana Voicu-Dorobanțu, conferențiar universitar doctor la Academia de Studii Economice și Aspen Fellow 2008.

Experiența Seminarului Aspen, dincolo de a oferi absolvenților un spațiu de reflecție și revizuire a valorilor care le ghidează deciziile, reprezintă o oportunitate de dezvoltare, o călătorie intelectuală și o provocare personală. Toate acestea pot conduce către o schimbare de perspectivă în viziunea viitorilor lideri asupra comunității din care fac parte și a rolului de agenți ai schimbării pe care și-l pot asuma în societate.

Costurile aferente textelor, meselor, cazării, moderării și materialelor de Seminar vor fi suportate de către Institutul Aspen România, singurele costuri care rămân de acoperit pentru participanți sunt cele legate de transportul până la locația Seminarului. Toate măsurile de protecție împotriva Covid-19 vor fi respectate, iar participarea va fi permisă doar candidaților selectați care prezintă certificatul de vaccinare sau un test PCR negativ recoltat cu maximum 48 de ore înaintea începerii Seminarului.

Pentru orice informație legată de seminar îl puteți contacta pe Mihai Cucu-Dumitrescu, Leadership Programs & Community Engagement Officer, la adresa de email mihai.cucu@aspeninstitute.ro.