Seminariile Aspen sprijină misiunea Institutului de a promova leadership-ul bazat pe valori, încurajând oamenii să reflecteze și să acționeze în conformitate cu idealurile și ideile care definesc o societate dreaptă.

Seminariile de leadership organizate de Institutul Aspen România au o durată de 3-4 zile și sunt dedicate unei game largi de grupe de vârstă și categorii socio-profesionale.

Seminariile Aspen sunt dezbateri socratice bazate pe Metoda Aspen, veche de peste 70 de ani, a dialogului bazat pe text, care provoacă participanții să analizeze principiile societății drepte cu un ochi critic și atent, sub îndrumarea unor moderatori cu experiență, din SUA și din România.

Metoda consacrată de dialog moderat, bazat pe texte oferă participanților la Seminariile Aspen un cadru neutru în care să reflecteze asupra valorilor umane atemporale, să caute un numitor comun și să cultive o înțelegere profundă a condiției umane.

Prin implicarea în Seminariile Aspen, participanții devin absolvenți Aspen (Alumni) și parte a unei comunități tot mai extinse de absolvenți ai programelor de leadership ale Institutului Aspen România, care acoperă deja mai bine de 40 de țări și aproape 1.400 de oameni extraordinari, din variate grupe de vârstă și domenii profesionale.

Participarea la unele dintre Seminariile Aspen presupune plata unei taxe, în timp ce pentru altele, participanților li se acordă burse pentru participare.

În cazul seminariilor contra cost, Institutul Aspen România acordă adesea un anumit număr de burse tinerilor profesioniști, reprezentanților sectorului public și reprezentanților ONG-urilor, din România și din regiune.

Contribuțiile generoase la Fondul Aspen pentru Leadership sunt direcționate în sprijinul continuării eforturilor Institutului Aspen România de a oferi burse pentru participarea la Seminariile Aspen.

SEMINARUL ASPEN PENTRU LIDERI

Pe parcursul a mai bine de 70 de ani de la prima ediție organizată de Institutul Aspen în SUA, Seminarul Aspen despre leadership, valori și o societate dreaptă a invitat lideri din toate domeniile să abordeze subiectul societății drepte cu un ochi critic și multă profunzime. Încă de la înființarea Institutului Aspen România, cu peste 15 ani în urmă, Seminarul Aspen pentru Lideri s-a aflat la temelia programelor noastre de leadership, un seminar emblematic pentru liderii din toate domeniile.

O dată cu începutul Seminarului, aproximativ 15-20 lideri cu experiență încep o călătorie plină de provocări, marcată de reflecție și auto-descoperire. Participanții parcurg o experiență personală transformațională, își rafinează calitățile profesionale și sunt mai bine pregătiți să conducă atunci când se confruntă cu alegeri dificile, într-o lume aflată în continuă schimbare.

Participarea la Seminarul Aspen pentru Lideri se face pe bază de taxă. Sunt disponibile reduceri pentru reprezentanții membrilor AIR (25% membri corporate, 20% membri business, 15% membri din sectorul privat/personal) și pentru reprezentanți ai sectorului non-profit. În plus, în funcție de bugetul programului, sunt disponibile 1-2 burse pentru reprezentanți ai sectorului public. Mai multe detalii despre seminar și următoarele ediții sunt disponibile în secțiunea dedicată a paginii web, aici.

SEMINARII BAZATE PE BURSE

O parte din Seminariile Aspen sunt organizate pe bază de burse. Institutul oferă tuturor participanților selectați o bursă, care acoperă costurile privind cazarea, masa, moderarea, materialele de seminar și, dacă este cazul, transportul între București și locul de desfășurare a seminarului.

Seminariile Aspen bazate integral pe burse sunt Aspen Junior Seminar (studenți și tineri profesioniști, cu vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani) și Aspen Teen Online Seminar (liceeni, cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani).

SEMINARII DE LEADERSHIP SPECIALIZATE ȘI SEMINARII SOCRATES

Sub îndrumarea moderatorilor, Seminariile de leadership specializate invită participanții, reprezentanți ai comunităților Programelor Aspen de politici publice (inclusiv decidenți din sectorul public), să reflecteze asupra conceptului de societate dreaptă cu un ochi critic și atent și să facă parte dintr-o dezbatere informală și constructivă pe subiecte relevante pentru respectivele Programe de politici publice.

În cadrul categoriei mai ample de Seminarii de leadership specializate, Seminariile Socrates oferă liderilor din diverse profesii un cadru în care se pot reuni să exploreze teme contemporane, prin intermediul unui dialog moderat de experți.

Participarea la Seminariile de leadership specializate și la Seminariile Socrates se face pe bază de invitație, în funcție de domeniile de interes ale fiecărei ediții (de exemplu, sănătate, finanțe și economie, apărare, reziliență, tehnologie etc.).

Oferind un cadru de reflecție individuală și colectivă, Seminariile Aspen sunt totodată o oportunitate de dezvoltare, o provocare intelectuală și o călătorie personală.