Evenimentul de lansare va avea loc mâine, 7 decembrie 2017, începând cu ora 11:00, la sediul COSR din incinta Casei Olimpice, Sala Amfiteatru (Bulevardul Mărăşti, nr. 20A, sector 1, Bucureşti). Project Play este parte a programului Sport şi Societate dezvoltat de Institutul Aspen.

Lansarea programului Project Play se bucură de participarea unor personalități marcante din lumea sportului, precum și de prezența unor oficiali de rang înalt: Mihai Covaliu, Preşedinte, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român; Marius-Alexandru Dunca, Ministrul Tineretului şi Sportului; Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social; Diana Loreta Păun, Consilier de Stat, Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială; Mircea Geoană, Preşedinte, Institutul Aspen România; Justin Ștefan, Secretar General, Liga Profesionistă de Fotbal; Gheorghe Hagi, Fondator, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi; Daniel Tudorache, Primarul Sectorului 1 al Municipiului București; Andreea Răducan, Preşedinte, Federaţia Română de Gimnastică; Cozmin Guşă, Preşedinte, Federaţia Română de Judo, Adrian Socaciu, Președinte, Asociaţia “Student Sport”; Vlad Enăchescu, Jurnalist, Telekom Sport.

Ţinând cont de faptul că din ce în ce mai puţini copii din România efectuază activitate fizică susținută, există o nevoie clară de a preveni dezvoltarea dizarmonică, sedentarismul și obezitatea în rândul copiilor, factori de risc care conduc la apariția mai multor afecțiuni, precum bolile cardiovasculare, diabet, probleme ortopedice și degradarea stării de bine psihosocială.

Project Play este un exercițiu de gândire pentru lideri menit să ofere cadrul și instrumentele necesare pentru a construi comunităţi sănătoase prin activităţi sportive, care să răspundă nevoilor copiilor din Romania. Proiectul ofera o platformă de dialog și reflecție destinată decidenţilor la nivel central, regional și local și liderilor din mediul de afaceri, societatea civilă şi mediul academic.

Obiectivul final al Project Play este ca, până în 2020, fiecare copil din România să fie alfabetizat fizic la vârsta de 12 ani, stimulând abilitatea, încrederea și dorința de a fi activ fizic pe tot parcursul vieții.

Vă invităm să deveniţi o parte a proiectului Project Play Romania.