Institutul Aspen România şi Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport au plăcerea de a vă invita la workshop-ul Activi prin Sport: o şansă de nerefuzat copiilor României. Workshop-ul va avea loc joi, 6 iunie, în intervalul orar 14:00 – 17:00, la sediul Universităţii Naționale de Educație Fizică și Sport (Strada Constantin Noica nr. 140, sector 6, București).

Evenimentul se va desfăşura sub egida programului Joacă pentru Viaţă, dezvoltat de Institutul Aspen România în parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Liga Profesionistă de Fotbal, Institutul Sportiv Român şi UNEFS.

Obiectivul principal al programului, inspirat de programul Project Play al Aspen Institute US, este demararea până în anul 2020, a unui proces de alfabetizare fizică a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani, cu scopul de a stimula abilitatea, încrederea și dorința de a fi activ fizic pe tot parcursul vieții. Programul oferă o platformă de dialog și reflecție destinată decidenţilor la nivel central, regional și local, precum și liderilor din mediul de afaceri, societatea civilă şi mediul academic, în vederea construirii unor comunităţi sănătoase prin activităţi sportive, care să răspundă nevoilor copiilor din România.

Workshop-ul va aduce ȋmpreună reprezentanţi ai sectorului public, privat, ai mediului academic şi neguvernamental. Ȋn cadrul evenimentului vor fi dezbătute strategii pentru formarea resursei umane implicate ȋn dezvoltarea activităţii sportive; ȋmbunătățirea accesului la infrastructura sportivă, inclusiv pentru copiii din mediile defavorizate; evaluarea individuală a abilităților fizice ale copiilor şi crearea cadrului care să permită recomandarea activităților fizice și sportive adecvate fiecărui copil.
Ȋn deschiderea workshop-ului, ȋncepând cu 14:00, participanţii sunt invitaţi să asiste la o serie de activităţi motrice demonstrative, la care vor participa copii de 5 – 12 ani.

Galerie foto

 

Agenda

14:00 – 14:30 Să mă joc, îmi place cel mai mult! – Activități motrice pentru copii preșcolari și școlari mici (sesiune practică susținută de cadre didactice și studenți UNEFS)

14:30 – 14:50 Deschiderea workshop-ului
Mircea Geoană – Preşedinte, Institutul Aspen România
• Prof. Univ. Dr. Florin Pelin – Rector, UNEFS
Mihai Covaliu – Preşedinte, COSR
Constantin Bogdan Matei – Ministrul Tineretului şi Sportului

14:50 – 15:45 Strategii şi programe de dezvoltare profesională a specialiştilor din domeniul sportului
Introducerea temei: Strategii de profesionalizare a resursei umane pentru activităţi motrice
• Prof. Univ. Dr. Florin Pelin – Rector, UNEFS & Prof. Univ. Dr. Monica Stănescu – Coordonator CFDP UNEFS

Dezbatere cu participarea:
Constantin Bogdan Matei – Ministrul Tineretului şi Sportului
Carmen Tocală – membru al FIBA Europe Board
Moderator: Adrian Socaciu – Preşedinte, Institutul Sportiv Român

15:45 – 16:45 Rolul activităţilor sportive în educaţie – soluţii de promovare a activităţilor sportive în rândul copiilor
Valer Hancaş – Corporate Affairs & Communications Manager, Kaufland Romania
Iulian Cristache – Preşedinte, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de părinţi
Radu Bidiugan – Director al Institutului Național de Cercetare pentru Sport
Moderator: Virgil Stănescu – Preşedinte Executiv, Sports HUB

16:45 – 17:00 Concluzii şi paşii următori ai Programului

VIDEO