Evenimentul va fi organizat în format digital de către Institutul Aspen România, sub egida programului Aspen Healthcare & Quality of Life și a seriei de conversaţii Aspen Dialogues. Webinarul va dezbate importanţa comunicării şi informării populaţiei in pandemia SARS-CoV-2, ca elemente esenţiale în controlul acestei probleme de sănătate publică încă deosebit de disruptive. Pe lângă diminuarea semnificativă a riscului epidemiologic, o campanie de vaccinare de succes are un rol important în reluarea activităților economice și sociale, contribuind astfel la creșterea economică în urmă crizei din 2020. Deși, raportat la media UE, România are o campanie de succes din punct de vedere al persoanelor vaccinate, există pericolul că populația să fie influențată de dezinformare și de știrile false prezente în spațiul public. Astfel, pentu a combate efectele negative ale acestor fenomene, autoritățile trebuie să gândească o campanie de comunicare și informare privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 și imunizarea în general. Accentul trebuie pus pe modalitățile de informare a populație privind campania de vaccinare, adaptate diferitelor etape ale vaccinării și diferitelor categorii sociale și de vârstă.

Webinarul va fi o discuție moderată între decidenţi publici şi experţi implicaţi în campania de vaccinare, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri pe baza întrebărilor primite de la participanți.

Link înregistrare

Speakeri:   

  • Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila – Vicepreşedinte, Camera Deputaţilor / Preşedinte al Consiliului Consultativ al Institutul Aspen România privind Sănătatea şi Calitatea Vieţii
  • Dr. Valeriu Gheorghiţă – Coordonator al campaniei naţionale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2
  • Dr. Adriana Pistol – Director, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile
  • Dr. Gindrovel Dumitra – Vicepreşedinte, Societatea Naţională de Medicina Familiei
  • Val Vîlcu – Jurnalist

Moderator: Dr. Marius Geantă – Președinte/ co-fondator, Centrul pentru Inovație în Medicină

Despre Programul Aspen Healthcare & Quality of Life

Programul Aspen Healthcare & Quality of Life își propune să extindă sfera dezbaterilor privind politicile publice de sănătate şi să sprijine reforma durabilă în sectorul sănătății. De-a lungul ediţiilor precedente, programul a dezoltat o comunitate formată din reprezentanţi cheie din sectorul public și privat, experţi din sectorul medical, precum și reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi, societăţii civile și mediului academic.

Partenerii programului Aspen Healthcare & Quality of Life: Roche, Alliance Healthcare, Janssen pharmaceutical companies of Johnson & Johnson, Pfizer, Sanofi, Astra Zeneca, BMS