Institutul Aspen România și Biroul din București al German Marshall Fund of the US au organizat o nouă dezbatare sub egida Team Romania pe data de 4 februarie 2020, la Academia de Studii Economice din București, Sala Virgil Madgearu, între orele 10.00 – 12.00.

Team Romania este o platformă non-partizană, informală, a Institutului Aspen România (AIR) şi a biroului din București al German Marshall Fund of the US (GMF) pentru dezbatere, analiză și acțiune asupra celor mai relevante și actuale teme pentru România, reunind reprezentanți cheie ai sectorului public, privat și non-guvernamental. De-a lungul ultimilor opt ani, caracterul non-partizan al AIR și GMF a permis angrenarea, în formatul Team Romania, a reprezentanților Guvernului, Administrației prezidențiale, structurilor de forță și partidelor politice, alături de mediul economic, academic și neguvernamental într-un dialog menit să ofere decidențior cele mai bune soluții și propuneri de acțiune.

Evenimentul, care a beneficiat de participarea Prim-ministrului Ludovic Orban și a Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a pus în discuție teme economice prioritare pentru Executiv și societatea românească. Printre subiectele dezbătute s-au regăsit potenţialul de valorificare a resurselor energetice ale României şi de a deveni un hub energetic regional, precum și oportunitățile de dezvoltare a sectorului cercetare, dezvoltare, inovare (CDI) în România, luând în considerare atât tendințele europene cât și capacitatea României de a investi în creșterea acestui domeniu.

Galerie foto