White Paper Aspen Technology & Society – Digital First: set de principii și propunere de cadru colaborativ privind transformarea digitală a administrației publice în România

Evenimentul, organizat de Institutul Aspen România sub egida programului de politici publice Aspen Technology & Society Program și seriei de webinarii Aspen Dialogues, are loc în continuarea demersurilor din 2020 și 2021 ale programului, care s-au axat pe necesitatea digitalizării sectorului public din România.

Prin metoda Aspen, programul a oferit decidenților publici cheie, reprezentanților sectorului privat, ai mediului academic și non-guvernamental o platforma de reflecție cu scopul de a ajunge, printr-un consens al tuturor stakeholderilor implicaţi, la recomandări concrete de politici publice. Metoda Aspen încurajează colaborarea cu decidenții publici încă de la începutul procesului de reflecție, pentru a încuraja participarea lor activă în elaborarea recomandărilor de politici publice din cadrul programului.

În urma a două webinarii closed-doors de tip masă rotundă, cu participarea unor stakeholderi cheie din sectorul public și a consultărilor bilaterale cu acești stakeholderi, Institutul Aspen România a produs un set de principii și o propunere de cadru colaborativ privind dezvoltarea unei politici publice de transformare digitală a administrației publice în România, atât la nivel central cât și la nivel regional sau local.

În urma sprijinului primit din partea decidenților publici, webinarul de prezentare a inițiativei Digital First a urmărit să promoveze în spaţiul public setul de principii și cadrul colaborativ propus de Institutul Aspen România. După o scurtă prezentare a inițiativei din partea lui Radu Puchiu, Director al programului Aspen Technology & Society au urmat intervenții ale decidenţilor cheie din partea instituțiilor relevante din administrația publică, intervenții din partea partenerilor programului şi  o sesiune de întrebări și răspunsuri bazată pe întrebările participanților.

Despre Programul Aspen Technology & Society

Programul de politici publice Aspen Technology & Society reprezintă o platformă apolitică, neutră, non-partizană. În cadrul programului a fost creată o comunitate alcătuită dintr-o gamă variată de stakeholderi relevanţi din sectorul public, privat și non-guvernamental, precum şi din mediul academic, cu scopul de a identifica oportunități neexploatate bazate pe digitalizarea sectorului public şi a economiei, noile tehnologii şi automatizare, dar şi de a promova reziliența societăţii în contextul noilor amenințări legate de tehnologie.

Partenerii programului Aspen Technology & Society: Vodafone, Microsoft, UiPath, Modex

Agenda evenimentului

Prezentarea iniţiativei:

  • Radu Puchiu, Director al programului Aspen Technology & Society

Speakeri:

  • Octavian Oprea, Preşedinte, Autoritatea Pentru Digitalizarea Romaniei
  • Sabin Sărmaş, Preşedinte, Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, Camera Deputaţilor
  • Liviu Mălureanu, Președinte, Agenția Națională a Funcționarilor Publici
  • Andreea Bulisache, National Technology Officer, Microsoft Romania
  • Mihnea Rădulescu, Enterprise Business Unit Director, Vodafone România
  • Răzvan Atim, General Manager Eastern Europe, UiPath
  • Veronica Ştefan, Fondator, Digital Citizens Romania

LIVE VIDEO