Institutul Aspen România, alături de Microsoft România, a organizat marți, 24 septembrie, workshopul de lansare a inițiativei Digital Sustainability Forum (DSF).

Prin intermediul unor dezbateri între lideri din sectorul public, sectorul privat și societatea civilă, inițiativa urmărește să ofere recomandări și soluții pentru cele mai întâlnite provocări din aria digitalizării, atât la nivel național cât și european.

Discuţiile din cadrul workshopului de deschidere al DSF au cuprins inteligența artificială și rolul său în societate, securitatea cibernetică și contracararea amenințărilor din spațiul digital, precum și competențele digitale de care va avea nevoie forța de muncă a viitorului.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și rezultatele studiului realizat de IDC in 2019 cu sprijinul Microsoft, asupra situației competențelor digitale din perspectiva angajatorilor din Europa Centrală și de Est. Potrivit studiului peste jumătate dintre companiile din Romania consideră că digitalizarea va avea un impact pozitiv în activitatea lor, inclusiv prin perspectiva locurilor de muncă pe care le anticipează. 19,3% dintre companiile românești au făcut progrese în direcția transformării digitale, iar 69% anticipează o creștere a cererii de angajați cu experiență în sisteme și aplicații digitale.

Următoarele două dezbateri, care vor fi organizare pe parcursul următoarelor 12 luni , au scopul de a defini o serie de recomandări de politici publice și soluții care pot fi implementate pentru a răspunde celor mai întâlnite provocări din aria transformării digitale. Recomandările reieșite în cadrul workshopurilor DSF vor fi compilate într-un policy paper.

Galerie foto

 

Agenda

24th September 2019,
Hotel Epoque

Agenda

14.00 – 14.30 Registration

14.30 – 15.00 Welcome Speech and introduction to the topic
Violeta Luca – General Director, Microsoft Romania
Mircea Geoană – President, Aspen Institute Romania
Matthias Sachs – CEE Corporate Affairs Director, Microsoft

15.00 – 16.00 AI in industry and manufacturing. Examples of Digital Transformation powered by Artificial Intelligence
Daniel Rusen – M&O Lead Microsoft Romania
 Presentation and Case Studies
 Debate

16.00 – 16.15 Coffee Break

16.15 – 17.15 AI and Digital Skills for New Workforce Challenge
Timos Platsas – Philanthropies Manager CEE, Microsoft
 Presentation and Case Study
 Debate

17.15 – 17.30 Conclusions

17.30 – 18.30 Networking Cocktail