Anca Dragu a preluat funcția de Director General Adjunct al E.ON România la începutul anului 2019. Ca membru al Consiliului de Administrație al unuia dintre principalii distribuitori și furnizori de gaze naturale și energie electrică pe piața locală, Anca Dragu coordonează departamentele de Afaceri Publice, Reglementare, Comunicare și CSR.

Anca Dragu este a doua femeie ministru al finanțelor din istoria României, deținând acest portofoliu din noiembrie 2015 până la începutul lunii ianuarie 2017. A fost primul ministru al finanțelor care a dezvoltat o platformă publică dedicată cheltuielillor bugetului general, un instrument care a contribuit semnificativ la creșterea transparenței finanțelor publice.

Anterior, în anul 2013, Anca a fost analist economic în cadrul Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene, după o experiență de 12 ani în cadrul biroului Fondului Monetar Internațional din București. În perioada 1996-2001, aceasta a fost economist în cadrul Băncii Naționale a României.

Anca Dragu deține o diplomă de licență și un doctorat în economie la Academia de Studii Economice din București, un master în politici publice și aderare la UE absolvit în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București și a urmat diferite programe în cadrul Universității Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală și de Est și în cadrul Universității George Washington, Washington DC.