Institutul Aspen România, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și BCR, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației și Cercetării au lansat astăzi platforma programului “Sportul se Joacă”.

Programul își propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe copii să facă mișcare, să identifice care disciplină îi atrage mai mult, făcându-i să se joace de-a sportul în 12 discipline incluse în programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastică, handbal, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă și tir sportiv. “Sportul se Joacă” reprezintă o platformă educațională deschisă de alfabetizare în sport, joacă, mișcare, o platformă care promovează exerciții distractive, fără a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adulții României să se joace „de-a sportul” cu copiii.

Platforma “Sportul se Joaca” este activă de astăzi, 22 octombrie 2020, site-ul www.sportulsejoaca.ro conținând peste 120 de clipuri cu diferite exerciții din cele 12 discipline sportive olimpice.

O parte dintre marii campioni ai României s-au alăturat acestui proiect și au devenit Ambasadori ai “Sportul se Joacă”: Elisabeta Lipă, Alina Dumitru, Ana-Maria Brânză, Paula Ivan, Mihai Covaliu, Marian Drăgulescu, Eva Tofalvi, Mihaela Ștef, Laura Coman, Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc, George Cosac, Răzvan Pîrcălabu.

Mihai Covaliu, Președinte COSR:
“Sportul se joacă” este un program care va ajuta în primul și primul rând prin ceea ce conține: un număr de peste 120 de exerciții, exerciții prin care copiii vor descoperi practic lumea minunată a sportului, vor descoperi disciplinele olimpice și vor avea oportunitatea să aleagă ce îi atrage cel mai mult, ce li se potrivește și ce vor să practice mai departe.

Ionuț Stanimir, Director Marketing și Comunicare BCR:
“Sportul se joacă” este bucuria de a descoperi sportul ca o abilitate pentru viață. “Sportul se joacă” este despre comunitate și educație, probabil cel mai important capital pentru viitorul nostru. Angajamentul BCR pentru educație este cheie pentru întreaga noastră strategie.

Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării:
Sportul deține un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Prin intermediul platformei “Sportul se joacă”, în care sunt prezentate cele 12 discipline incluse în programul olimpic, elevii vor avea posibilitatea de a descoperi ce sport li se potrivește.

Vlad Nicolae, Director Executiv în Exercițiu al Institutului Aspen România:
Inițiat după modelul programului Project Play al Institutului Aspen din Statele Unite, Programul Joacă pentru Viață își propune să sprijine dezvoltarea armonioasă a copiilor și a unor comunități sănătoase. Este esențial ca părinții, profesorii de sport și antrenorii să înțeleagă rolul determinant pe care îl au în păstrarea bucuriei jocului și practicarea unor activități fizice și sportive cât mai diverse, stimulând încrederea și dorința copiilor de a fi activi fizic pe tot parcursul vieții lor. “Sportul se joacă” reprezintă primul program care va fi implementat sub egida Joacă pentru Viață. Avem deplină încredere în succesul acestuia și ferma convingere că și alte inițiative îi vor urma exemplul.

Prezente la lansarea proiectului de la Casa Olimpică din București au fost Elisabeta Lipă, cvintuplă campioană olimpică la canotaj, Ana-Maria Popescu, campioană olimpică la scrimă și Laura Coman, campioană europeană la tir.

Platforma “Sportul se joacă” poate fi accesata pe www.sportulsejoaca.ro, canalul youtube “Sportul se joacă”, pagina de facebook “Sportul se joacă”, #sportulsejoaca.