Institutul Aspen România se alătură demersului tinerilor membri ai Comunității de Fellows și Alumni și susține concursul de eseuri “Euro-Atlantic Perspectives: Young people as drivers of the Romanian-American Strategic Partnership” organizat de Youth for RO-US Strategic Partnership, o initativa a Antoniei Pup și a lui Razvan Foncea, Aspen Junior Seminar Alumni 2021. Concursul de eseuri este dedicat tinerilor cu vârste între 18 și 30 de ani, studenți la o facultate din România sau din străinătate, cu un interes pentru dezvoltarea parteneriatului strategic dintre România și SUA.

Antonia Pup este studentă a Universității de Vest din Timișoara, în cadrul programului de studii universitare de licență în Istorie. Este fellow al programului Study of the United States for Student Leaders from Europe al Departamentului de stat, al Fundației Heritage din SUA, Konrad Adenauer Stiftung. În calitate de reprezentantă a elevilor și, ulterior, a studenților, a fost implicată în procese de consultare privind politicile educaționale în cadrul Parlamentului României și Parlamentul European. În perioada 2019-2020, a fost președintele Consiliului Național al Elevilor. În 2020, a fost inclusă în topul Forbes 30 under 30 de către Forbes România.

Răzvan Foncea este student al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, urmând două specializări: Leadership în sectorul public și Studii de securitate. Între 2020 și 2021, a ocupat poziția de Delegat de Tineret al României la ONU, iar în prezent este Delegatul de Tineret al României în cadrul platformei Youth4Climate, co-gestionată de către UNDP și Guvernul Italiei. De asemenea, Răzvan este absolvent al programului Clinton Global Initiative University și Don Lavoie fellow la Centrul Mercatus din cadrul Universității George Mason. În 2022, a câștigat NATO Youth Summit Policy Challenge.

Descriere concurs:

🗽 🌏 Ai visat vreodată să fii Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii?

✅ Auzi mereu la televizor despre importanța Parteneriatului Strategic cu SUA, despre Visa Waiver și investiții străine și te preocupă ce se întâmplă pe celălalt mal al Atlanticului?

Ai o idee despre cum ar putea arăta Parteneriatul Strategic dintre România și SUA în următorii 10 ani?

Atunci hai să te facem auzit!

✅Dacă ai între 18 și 30 de ani, ești student la o facultate din România sau din străinătate și ai un interes pentru dezvoltarea parteneriatului strategic dintre România și SUA, trimite-ne răspunsul tău la întrebarea ,,Cum ar putea fi dezvoltat parteneriatul dintre România și SUA?” sub forma unui eseu sau proiect de discurs de minim 600 de cuvinte pe adresa us.ro.youthcontest@gmail.com până în data de 25 aprilie 2023.

Noi evaluăm, alături de juriul concursului, proiectul tău și te chemăm la Palatul Parlamentului pentru a-ți susține ideea, față în față cu decidenți, politicieni și reprezentanți ai mediului academic. Cele mai bune eseuri vor fi premiate:

☑ Acces gratuit la un curs de cyber diplomacy cu un expert de la nivel european;

☑ Vizite în instituții publice și ONG-uri & șansa de a discuta cu factorii decizionali despre propunerea ta;

☑ Oportunitatea de a fi parlamentar pentru o zi și a explora diplomația parlamentară printr-o experiență unică, într-o activitate de shadowing.

Află mai multe despre concurs citind regulamentul de pe site: https://bit.ly/3TMuOVH