Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), împreună cu Institutul Aspen România, va organiza, în data de 24 iunie 2022, de la ora 11.00, în Auditorium Maximum al UBB, dezbaterea cu tema „Rolul NATO și al Uniunii Europene în modernizarea României”, dintre rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, și secretarul general adjunct NATO, Excelența Sa domnul Mircea Geoană.

                „În aceste vremuri complicate pentru țară și lume în general, România are șansa să aibă în persoana domnului Mircea Geoană o reprezentare de vârf în NATO și un exponent de marcă al mentalității vestice, euroatlantice. Un om care, înțelegând bine atât România cât și spațiu euroatlantic, poate facilita țării un rol adecvat în lumea globală, la nivelul meritat, cu impact pozitiv asupra bunăstării oamenilor. Mă bucur să avem această dezbatere, sper eu cu concluzii utile țării”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Dezbaterea va fi moderată de Teodora Tompea, jurnalist la Digi24, și  va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, precum și de scurte considerații din partea directorului Centrului de Excelență NATO Humint din România, Florin Tomiuc. Intrarea este liberă.