Protocolul are în vedere crearea unui parteneriat instituțional între Institutul Aspen România, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român și Ministerul Educaţiei şi Cercetării și Ministerul Tineretului și Sportului cu scopul de a declara alfabetizarea fizică a copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani o prioritate națională şi de a dezvolta în parteneriat Programul “Joacă pentru Viață”, iniţiativa “Sportul Se Joacă”, precum şi toate iniţiativele desfăşurate sub egida Programului Joacă pentru Viață dezvoltate ulterior.

Scopul prezentului protocol este acela de a stabili modalitățile de colaborare și comunicare între părți în vederea implementării Programului „Joacă pentru Viață” și a inițiativei „Sportul se joacă”, proiect inițiat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Institutul Aspen România și Banca Comercială Română. Programul își propune să încurajeze cât mai mult copiii la mișcare, ajutându-i să descopere diferitele ramuri sportive olimpice, să descopere care sporturi îi atrag mai mult, făcându-i să se joace pe parcursul anului școlar de-a fiecare sport inclus în programul Olimpic. Programul vizează și adulții cărora le oferă informații și instrumente ușor aplicabile, inspirându-i să se joace cu copiii de-a sportul.

Programul Joacă pentru Viață, inspirat de Project Play Aspen US
“Sportul se joacă” reprezintă primul proiect care va fi implementat sub egida Programului “Joacă pentru Viață”, inițiat de către Institutul Aspen România după modelul programului Project Play din Statele Unite. Programul a fost lansat, în parteneriat cu COSR, în decembrie 2017.