Devenită deja o mult-apreciată tradiție, Gala Premiilor Aspen pentru Leadership oferă efervescentei comunități Aspen un bun prilej de a se reuni și de a-și reaminti de valorile și interesele sale comune.

O seară plăcută între prieteni, o celebrare a leadership-ului bazat pe valori, a inovației și excelenței, un eveniment sărbătorit an de an de membrii Institutului Aspen România, de partenerii și beneficiarii programelor Aspen, care au astfel ocazia de a se întâlni și de a reflecta la impactul comunității Aspen asupra dezvoltării regiunii.

Evenimentul își propune să recunoască meritele celor care s-au remarcat în societatea românească și internațională, au fost inovatori și exemple de conduită etică și profesională în domenii precum serviciul public, tehnologie, cercetare și dezvoltare, sport sau artă.

Prin intermediul Premiilor Aspen pentru Leadership, Institutul Aspen România răsplătește de asemenea activitățile și inițiativele incredibilei comunități de absolvenți ai programelor de leadership Aspen. Astfel, în cadrul evenimentului se acordă Premiul Aspen pentru Acțiune Socială (Aspen Social Action Prize) și Grantul oferit de Rețeaua absolvenților programelor de leadership Aspen (Aspen Fellows Network Grant).

Unul dintre cele mai îndrăgite momente ale Galei Premiilor Aspen pentru Leadership este Ceremonia de premiere a noii generații din Programul Aspen pentru Tineri Lideri (Aspen Young Leaders Program), când cei mai noi absolvenți bursieri Aspen își fac intrarea oficială în comunitatea Aspen.