Institutul Aspen România organizează webinarul pe tema „Rezilienţa sistemelor de sănătate publică”, vineri, 12 iunie, între orele 15:0017:00. Evenimentul este organizat sub egida dezbaterilor în formatul Aspen Dialogues și a programului de politici publice Aspen Healthcare & Quality of Life. Webinarul îşi propune să discute rezilienţa sistemelor de sănătate publică. Este esenţială implementarea măsurilor pentru creşterea rezilienţei contra pandemiei, cu scopul de a putea asigura asistența medicală necesară pacienților de COVID-19, dar este de asemenea crucial ca sistemele de sănătate publică să poată oferi fără întrerupere accesul la servicii medicale tuturor celorlalte categorii de pacienți.

De asemenea, evenimentul va aborda subiecte care rămân esențiale pentru sistemul de sănătate din România și la care decidenții trebuie să lucreze pentru a asigura servicii medicale de calitate pentru întreaga populație a țării. Subiectele abordate includ provocările privind rezistența antimicrobiană crescândă, strategii pentru imunizare, legea vaccinării, precum și necesitatea de a asigura predictibilitatea privind achizițiile de vaccinuri.

Formatul va fi o discuție moderată, urmată de o sesiune de Q&A, bazată pe întrebări primite de la participanți.

Paneliști:

  • Diana-Loreta Păun – Consilier Prezidențial, Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială
  • László Attila – Președinte, Comisia pentru sănătate publică, Senatul României
  • Dragoş Garofil – Secretar de Stat, Ministerul Sănătății
  • Constantin Dina – Seful Corpului de control, Ministerul Sanatatii
  • Adriana Pistol – Director, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, INSP
  • Miljana Grbic – Șef, Biroul OMS România
  • Radu Gănescu – Președinte, COPAC, Vicepreședinte, EPF

Moderator: Prof. Dr. Alexandru Rafila, Director Program, Aspen Healthcare & Quality of Life Program, Institutul Aspen România, Membru al Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății

Raport Webinar