Institutul Aspen România are ca misiune promovarea leadership-ului bazat pe valori, încurajând oamenii să gândească și să acționeze în concordanță cu idealurile și ideile ce definesc o societate sănătoasă. Prin folosirea Metodei Aspen asigurăm un cadru neutru, echilibrat, multipartinic pentru discuții și acțiuni legate de aspectele critice cu care se confruntă societatea în care trăim.

Înființat în 2006, Institutul Aspen România face parte din reţeaua internațională de Institute Aspen care împărtășesc aceeași viziune la nivel global. Programele de leadership și de politici publice, precum și evenimentele publice pe care le oferă Institutul Aspen România sunt fără egal în această parte a Europei. Avem o rețea de fellows și absolvenți ai programelor de leadership formată din sute de participanți din 28 de țări, reprezentând toate grupele de vârstă și toate domeniile profesionale.

Programele de politici publice ale Institutului oferă soluții în domenii diverse, de la politici externe și securitate la energie, sănătate, economie, finanțe, bună guvernanță sau sport și cultură.

Evenimentele și conferințele publice Aspen România sunt principalele reuniuni internaționale din România și regiunea învecinată, din care amintim forumul de renume Bucharest Forum,  Aspen Healthcare Forum, Aspen Atlantic – Black Sea Security Forum, Energy Summit, Governance Innovation Forum sau Danube – Black Sea Economic Opportunities Forum.

Institutul Aspen România este implicat și în conversația despre viitorul Uniunii Europene, prin proiectul Europe NEXT, în parteneriat cu Inițiativa Aspen pentru Europa, formată din 7 Institute Aspen din Europa. Rețeaua internațională de Institute Aspen este compusă din Institutul Aspen SUA, Aspen Italia, Aspen Franța, Aspen Germania, Aspen Spania, Aspen Europa Centrală, Aspen Kiev, Aspen Japonia, Aspen India (Ananta Aspen Centre), Aspen Mexic şi Aspen Noua Zeelandă.